Vi ved, hvor stolen trykker

Hans Peter Østergaard (HP) og Jes Klein mødte hinanden på hospitalet i 1985, hvor de begge var indlagt til genoptræning efter faldulykker. De to venner har i Kørestolseksperten manifesteret deres skæbnefællesskab som kørestolsbrugere.

Målgruppen er bevægelseshæmmede, der søger det optimale udstyr – kombineret med rådgivning og personligt engagement, der rækker langt ud over, hvad man oplever fra sælgere, der ikke selv har udfordringerne som handicappet inde på livet.

Jes og HP ved i bogstaveligste forstand, hvor stolen trykker. Med udgangspunkt i egne erfaringer, en bred faglig viden samt kontakt til en række producenter og leverandører af hverdags- og sportskørestole, puder, hjælpemotorer, håndcykler samt et stort udvalg af handicapudstyr til både børn og voksne rådgiver de og Kørestolsekspertens øvrige medarbejdere dig til valg og køb af det helt rigtige gear.

Kig forbi vores showroom på Livøvej 27A i Viborg eller ring for aftale af kundebesøg. Vi prioriterer i høj grad at tage ud af huset og foretage målinger hjemme hos dig, så kørestol og andet udstyr altid er tilpasset dig, dine behov og dine omgivelser.

Jes Klein

Jes Klein var i 1985 ude for en alvorlig faldulykke, da han arbejdede i skoven. Han var dengang 24 år og har siddet i kørestol lige siden.

Jes er oprindeligt uddannet blikkenslager, men har brugt størstedelen af sit arbejdsliv på udvikling af udstyr og tilbehør til handicappede. Han bidrager gerne med utraditionelle, innovative og først og fremmest brugerorienterede løsninger. Ambitionen er, at et bevægelseshandicap ikke skal være en hindring for en aktiv hverdag og livsstil, og fokus har blandt andet været på optimering af håndcykler og letvægtskørestole.

Selv har Jes dyrket rugby, cykelløb og basket for kørestolsbrugere. Med sin mangeårige og personlige erfaring er Jes mand for at måle op og tilpasse siddestillinger og comfort i alle kørestole og til ethvert behov, hvad enten brugeren er barn eller voksen.

Jes bor i Silkeborg med sin kone. Han har to udeboende børn og tre børnebørn.

Tlf.nr.: +45 51 20 46 36
E-mail: jes@koerestolseksperten.dk

Hans Peter Østergaard

Hans Peter eller HP, som han altid kaldes, faldt ned og brækkede ryggen i 1985. Han var 16 år og måtte som følge af ulykken droppe planerne om at blive værktøjsmager. I stedet kastede han sig over elektronikken og er i dag uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet med telekommunikation som speciale.

HP begyndte efter ulykken at spille kørestolsbasket, og sporten har bragt ham vidt omkring. Han har spillet på det danske landshold og med og mod nogle af verdens bedste i USA, hvor han har boet, studeret og arbejdet i en årrække. Endvidere har han deltaget i frivillige ulandsprojekter for at fremme handicapidræt og dermed også livsglæde.

HP brænder for at hjælpe ligesindede og med sin ingeniørbaggrund og over 35 års erfaring som kørestolsbruger ved han om nogen, hvordan man tilpasser kørestole og andet udstyr til den enkelte og hans/hendes behov.

HP bor med sin kone og to børn i Viborg.

Tlf.nr.: +45 30 28 59 11
E-mail: hp@koerestolseksperten.dk

Nikolaj B. Rasmussen

Nikolaj brækkede som 18-årig ryggen i en bilulykke og har siddet i kørestol lige siden. Han havde netop fået en læreplads som murer, da ulykken indtraf, og (arbejds)livet tog en markant drejning.

Efter et langt sygdomsforløb med flere indlæggelser blev han i 2011 trafikambassadør for Sikker Trafik og tager den dag i dag stadig ud og fortæller elever i 8. – 10. klasse om sin ulykke og vigtigheden af at passe på i trafikken, ligesom han fungerer som mentor på Vestdansk Center for Rygmarvsskade.

Nikolaj har tidligere arbejdet i Rema 1000, hvor han blev kendt og værdsat for det smil og de rappe bemærkninger, som han nu møder Kørestolsekspertens kunder med.

Nikolaj har i en årrække spillet kørestolsbasket. Fast i Viborg Dunkers, men han har også assisteret Aalborgholdet og spillet på landsholdet.

Nikolaj bor med sin forlovede og to børn i Rødkærsbro.

Tlf.nr.: +45 26 67 27 01
E-mail: nikolaj@koerestolseksperten.dk

Kashif Butt

Kashif lider af sygdommen multiple kavernøst hæmangiom, som medfører blodkarsvulter i hjernestammen. Han blev opereret i 2010 og har siddet i kørestol lige siden. Med tanke på, at han var totalt lam efter operationen, anser han i dag sig selv som værende heldigt sluppet.

Kashif er uddannet datamekaniker og har tidligere arbejdet som redaktør på Udensrigsministeriets webportal, og det er også ham, som har det tekniske ansvar for Kørestolsekspertens hjemmeside.

Kashif har altid ført en aktiv livsstil, og det gør han fortsat som kørestolsbruger. Han er tidligere konkurrencesvømmer, har været udtaget til unionsholdet i basket, har det sorte bælte i karate, og i 2012 begyndte han at spille kørestolsrugby, som han i dag spiller for PSF Falcons på Frederiksberg.

Kashif repræsenterer Kørestolseksperten på Sjælland, og med sin personlige erfaring og medfødte passion for teknik, er han mand for at foretage præcise opmålinger og yde professionel rådgivning og vejledning i valg af kørestol og tilbehør til handicappede.

Kashif bor i Ishøj med sin kone og tre døtre.

Tlf.nr.: +45 26 84 95 60
E-mail: kashif@koerestolseksperten.dk

Brian Jensen

Brian var som 18-årig ude for en motorcykelulykke og har siddet i kørestol lige siden. Han var på daværende tidspunkt i lære som mekaniker og gennemførte trods ulykken uddannelsen og blev udlært i 1993. Siden skiftede han branche og blev udlært som multimedie integrator i 2002.

Før sin ansættelse i Kørestolseksperten solgte Brian invalidebiler for et firma i Aarhus, ligesom han har arbejdet med salg og kundesupport for gokartfirmaet Dino A/S i Auning.

Brian har spillet kørestolsbasket for Viborg Dunkers siden 1991 og har været med fra begyndelsen, hvor nederlag var sædvane, og frem til opturen, som de seneste 15 år har budt på hele 11 danmarksmesterskaber.

Som udlært mekaniker er det Brian, som træder til, når klubbens basketstole skal justeres eller repareres, ligesom han nyder at makke med sine private biler, traktorer og gokart. Som ansat i Kørestolseksperten gør han brug af evnerne inden for både mekanik og service.

Brian bor på et nedlagt landbrug i Norddjurs Kommune sammen med sin kone og tre børn.

E-mail: brian@koerestolseksperten.dk

Christian Sloth

Christian er 42 år og bosiddende i Silkeborg med kæreste og to børn. Christian kommer fra en stilling hos Lubriq.

Christian er typen, som har bygget sin egen 3D printer og omdannet børnenes løbehjul til hjemmelavet hjælpemotor. Med Christian har vi fået et teknisk og omgængeligt geni inden for dørene, der som Kørestolsekspertens øvrige medarbejdere naturligvis ved, hvor stolen trykker.

Frank Dufke

Frank Dufke har arbejdet i kørestolsbranchen siden begyndelsen af 90´erne, hvor han blev headhuntet fra en stilling hos Klinik for Rygmarvsskader i Hornbæk til en stilling som konsulent i det daværende Kørestolseksperten. Frank Dufke var med hele vejen frem til salget af Kørestolseksperten og har i den mellemliggende periode frem til ansættelsen i det ”nye, genetablerede” Kørestolseksperten arbejdet for Invacare, Vela og Wolturnus.

Takket være sin store erfaring er Frank Dufke i stand til at løse selv komplekse sidde- og problemstillinger, og det er denne specialviden, der gør ham til kørestolsekspert, selv om han ikke selv er kørestolsbruger som Kørestolsekspertens øvrige konsulenter.

Frank Dufke er tidligere eliteløber, men grundet dårlige knæ dyrker han i dag golf, som er mere skånsomt. Helt undvære sport kan han på ingen måde.

Frank Dufke bor i Hornbæk med sin hustru. De har sammen to børn, som er flyttet hjemmefra.

Tlf.nr.: +45 27 12 32 52
E-mail: frank@koerestolseksperten.dk

Susanne Maibritt Jørgensen

Susanne er undtagelsen, der bekræfter reglen. Hvor de øvrige medarbejdere i Kørestolseksperten er hankøn og kørestolsbrugere, er Susanne hunkøn og gående på to ben.

Susanne er uddannet journalist, men har de senere år tillige arbejdet med salg og service, markedsføring samt øvrige administrative opgaver. Hun er ansat som koordinator af titel, men fungerer i praksis som Kørestolsekspertens blæksprutte med opgaver inden for lager, ordrehåndtering, regnskab, Facebook mv.

Susanne bor i Hald Ege ved Viborg. Hun har kæreste og tre børn, hvoraf den ældste er flyttet hjemmefra.

Tlf.nr.: +45 51 16 14 88
E-mail: susanne@koerestolseksperten.dk

Back to top