Om os

Kørestolseksperten ApS
Vi ved, hvor stolen trykker!

Jes og Hans Peter


Hans Peter Østergaard og Jes Klein forener kræfterne i Kørestolseksperten ApS

Hans Peter (HP) og Jes mødte hinanden på hospitalet i 1985, hvor de begge var indlagt på Hald Ege i Viborg. De to venner har i Koerestolseksperten.dk manifesteret deres skæbnefællesskab som brugere af kørestole og øvrige hjælpemidler til handicappede. Gennem firmaet tilbydes sammenlagt mere end 90 års erfaring med rådgivning og opbygning af kørestole.

Målgruppen er bevægelseshæmmede, der søger det optimale udstyr – kombineret med en rådgivning og et personligt engagement, der rækker langt ud over, hvad man ofte kan opleve fra sælgere, der ikke selv direkte har haft udfordringerne som handicappet inde på livet.

Jes og HP ved bogstaveligt talt, hvor stolen trykker.

Som kørestolsbruger vil du hos Kørestolseksperten ApS opleve en oprigtig indlevelse i din situation. Med udgangspunkt i egne erfaringer, en bred faglig viden samt kontakt til en række producenter og leverandører af hverdags- og sportskørestole, puder, hjælpemotorer, håndcykler samt et stort udvalg af handicapudstyr til både børn og voksne vil Koerestolseksperten.dk kunne rådgive dig til valg og køb af det helt rigtige gear – personligt tilpasset dine specielle, individuelle behov.

Ring trygt til Kørestolseksperten ApS og få en snak med Jes eller HP eller en af de andre medarbejdere, som også er kørestolsbrugere.
Send evt. en mail med beskrivelse af dine ønsker til: jes@koerestolseksperten.dk eller hp@koerestolseksperten.dk.

Jes Klein

 

Koere Jes NewJes Klein, 54, er primus motor i Koerestolseksperten.dk. Jes er selv kørestolsbruger efter at have overlevet en alvorlig faldulykke i forbindelse med arbejdsopgaver i skoven i 1985. Jes var dengang 23 år gammel.

Jes brænder for at hjælpe andre i forbindelse med valg og brug af handicapudstyr – ikke alene kørestole, men handicaphjælpemidler over en bred kam. Han har således i en menneskealder arbejdet med udvikling af tilbehør og udstyr til handicappede og har i en række konstellationer bidraget med ofte utraditionelle, innovative og først og fremmest brugerorienterede løsninger.

Fokus har eksempelvis været på optimering af håndcykler og letvægtskørestole. Jes er mand for at måle stole op og tilpasse siddestillinger i alle kørestole fra Kørestolseksperten ApS, til såvel voksne som børn. Jes har også et indgående kendskab til puder som udgør en vigtig del af en god siddestilling.

Jes har altid tænkt i muligheder frem for begrænsninger. Hans grundholdning er, at et bevægelseshandicap ikke skal være en hindring for at kunne deltage aktivt i hverdagsliv og spændende fritidsaktiviteter.

 

Hans Peter Østergaard

 

Koere HP newHans Peter eller HP, som han altid kaldes, faldt ned og brækkede ryggen i 1985. Da var han 16 år. Planer om at blive værktøjsmager måtte han af praktiske årsager droppe, og i stedet kastede HP sig over elektronikken – han gennemførte HTX i Randers efterfulgt af Civilingeniøruddannelse fra Aalborg Universitet med telekommunikation som speciale. Basket har altid haft HP’s store interesse, og han startede hurtigt efter sit uheld med at spille kørestolsbasket. Først i Viborg, hvor han var med til at starte et lokalt hold op i Lavia Viborg, og i forbindelse med universitetsstudiet startede han et hold op i IH Aalborg.

Kørestolsbasket bragte ham langt omkring på klubniveau og det danske landshold. HP fik mod på at prøve kræfter med de bedste i verden, og han valgte at tage et år i USA på University of Texas Arlington, UTA, som på daværende tidspunkt havde et af de bedste kørestolsbaskethold i USA og dermed i hele verden.

Efter hård træning i 3-4 måneder havde han spillet sig til en plads i startopstillingen, og i 1994 var han med til at vinde det amerikanske collegemesterskab under National Wheelchair Basketball Association, NWBA.

Derefter gik turen hjem til Danmark for at gøre uddannelsen færdig. Han mistede ikke forbindelsen til USA, og parallelt med studier og afgangsprojekt fløj han frem og tilbage til USA for at spille for Dallas Wheelchair Mavericks.

Efter afsluttet studie flyttede HP til USA for at arbejde med satellitudstyr og siden primært mobilkommunikation. Først i Syracuse, NY, derefter i Dallas, TX 4-5 år og siden tilbage til Syracuse.

I 2009 gik turen tilbage til Europa, og basen er nu i Viborg – tæt på familie og venner.

Handicapudstyr - Kørestole - HåndcyklerQua sit arbejde har HP rejst meget i USA, Europa, Asien og specielt Kina, og han har også været vidt omkring i forbindelse med basket samt som deltager i frivillige ulandsprojekter for at fremme handicapsport og dermed også livsglæde.

HP har en stor passion for at hjælpe andre ligestillede, og hans ingeniørbaggrund har altid animeret ham til at have styr på vedligeholdelse og justering af udstyr. Når HP ser en bruger, som sidder i en kørestol, der ikke passer perfekt, kribler det i fingrene for at rette fejlene.

Sit engagement og sin omfattende viden og erfaring om korrekt valg og tilpasning af handicapudstyr har HP bragt med ind i Kørestolseksperten. HP er den rette at spørge til råds – selvfølgelig ikke mindst, når det gælder sportskørestole. Men hans kompetencer spænder bredt – vi taler om mere end 33 års erfaring som aktiv kørestolsbruger.

Nikolaj B. Rasmussen

 

Koerestol NicolaiDa Nikolaj i 2007 var 18 år, havde han lige fået en læreplads som murer. Planen om at blive håndværker måtte han droppe, da han kort tid efter kørte galt. Han brækkede ryggen og fik konstateret lammelser.

Nicolaj var indlagt på Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR) og herefter fulgte et sidde-/liggesår, der holdt ham sengeliggende i mere end to år.

I 2011 begyndte Nikolaj at spille kørestolsbasket i Viborg. Han assisterede senere Aalborgholdet og spillede sideløbende på landsholdet.

Samme år startede Nikolaj som trafikambassadør hos Sikker Trafik. Han tager ud til skoler og fortæller elever i 8.-10. klasse om sin ulykke og om vigtigheden af at passe på i trafikken.

I 2015 fik han arbejde i Rema 1000 i Viborg, hvor han assisterede ved kassen og blev kendt og værdsat af kunderne for sit glade smil og sine rappe bemærkninger.

Nikolaj fungerer også som mentor for nye patienter på VCR i Viborg.

I starten af 2017 besluttede Nikolaj, at han ville prøve kræfter med salg og service af kørestole hos Kørestolseksperten. Her har vi med glæde taget imod Nikolajs energi og engagement og han er nu i gang med at blive lært op.

Kashif Butt

 

Kashif, er inkomplet tetraplegiker, som følge af en blodkarsvulst i hjernestammen i 1996, som 16 årig. Kashif har en sygdom kaldet multiple kavernøst hæmangiom.

I 2010 blev Kashif ramt af sin sygdom for anden gang, denne gang var en af blodkarsvulsterne som sad i hjernenstammen vokset, og den trykkede på alle nerverne i centralnervesystemet, og dette bevirkede, at han begyndte, at blive lam i kroppen igen. Lægerne besluttede, at de ville forsøge og fjerne denne svulst, hvilket man gjorde med nogenlunde succes, dog med ret alvorlige følgevirkninger. Kashif er den dag i dag primært kørestolsbruger, men er heldig sluppet taget i betragtning, at han var komplet lam efter operationen.

Kashif startede med at spille kørestolsrugby i 2012, da han havde svært ved at køre sin kørestol og var på udkig efter træningsmuligheder. Han spiller nu  for PSF Falcons på Frederiksberg.

En aktiv livsstil har altid været en del af Kashif’s liv, og han har også dyrket forskellige sportsgrene på højt niveau. Kashif har været konkurrence svømmer, spillet basket og været udtaget til unionsholdet, og herudover har Kashif erhvervet sig det sorte bælte i karate.

Kashif havde før sin operation i 2010 en datter, som på daværende tidspunkt var 5 år. Efter sin operation har Kashif fået yderligere to døtre.

Efter sin operation har Kashif arbejdet for Undervisningsministeriet som redaktør på deres webportal, og han blev i januar 2019 ansat hos Kørestolsekesperten.

Kashif er bosiddende i Ishøj lidt uden for København, og skal efter grundig oplæring, repræsenterer firmaet på Sjælland.

Efter han selv blev bevægelseshæmmet, har Kashif været meget interesseret i hjælpemidler og deres virkemåde. Dette skyldes til dels hans tekniske baggrund, og fordi, han altid har været en person som går meget op i, at man har det så godt som muligt. Han stræber efter, at hjælpe så mange som muligt så de kan have det godt i deres daglige liv uanset handicap.

Back to top